A törzsszurkolót kellett behívni vészkapusnak az NHL-ben

Nem mindennapi eset történt meg az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint pénteki játéknapján. A liga élcsapatai közé tartozó St. Louis Blues a csoportrivális Dallas Starst fogadta, a bemelegítéskor azonban megsérült a csapat cserekapusa, Carter Hutton. Ez pedig egy fiatal srác élete legnagyobb élményét hozta el. Tyler Stewart-ot, aki évek óta a St. Louis bérletes szurkolója és amatőr hokikapus, az együttes azonnal behívta a dallasiak elleni meccsre készülő keretbe vészkapusnak, mivel a tartalékcsapat portása nem tudott eljutni a meccsre. Stewartnak végül nem kellett védenie, de nem is hiányzott a kapuból, hiszen a Blues kapott gól nélkül hozta le a találkozót.

Tyler Stewart csütörtöki napja úgy indult, ahogy az összes többi. Reggel csörgött a vekker, felkelt és elment dolgozni. A 25 éves fiatalember italautomaták karbantartójaként dolgozik St. Louis városában, ahol egyébként a helyi NHL-csapat, a Blues törzsszurkolója, szezonbérlete is van – számolt be az Origo. A klubbal is jó kapcsolatot ápol, ahol tudják, Tyler amatőr szinten jégkorongozik is, méghozzá kapus. Szóval a derék drukker hazaért a munkából, majd kapott egy telefonhívást: a Bluestól keresték meg azzal, hogy sürgősen rohanjon a Scottrade Centerbe, a csapat otthonába, de ne a nézőtérre, hanem az öltözőbe, ahol már várja a nevével ellátott kapusfelszerelés. Történt ugyanis, hogy a mérkőzés előtt néhány órával Carter Hutton, a St. Louis cserekapusa megsérült, a farmligából (AHL) felhívott Ville Husso pedig nem tudta időben megtenni a farmcsapat székhelye, San Antonio és a St. Louis közötti potom 1500 kilométeres távolságot időben megtenni. Jött tehát Tyler Stewart, aláírta gyorsan az amatőr próbaszerződését, beöltözött, majd kikorcsolyázott a jégre kedvenc csapatával a bemelegítéshez.

Szerecséjére a kezdőkapus, Jake Allen ihletett napot fogott ki, lehúzta a rolót és mind a 29 Stars-lövést hárította, először produkált hibátlan meccset a szezonban. A második harmadra egyébként Husso is beesett, így Stewart is elfoglalhatta helyét a nézőtéren, miután átélhette élete legnagyobb élményét.

A fő fotó forrása: Twitter/Darren Pang

Leave a Reply