Ismét megrongálták Lionel Messi szobrát Buenos Airesben

Vandálok tettek komoly kárt Lionel Messinek, az FC Barcelona sztárjának bronzszobrában vasárnap Buenos Airesben. A műalkotást néhány hónappal ezelőtt egyszer már megrongálták. Helyreállítása az ígéretek szerint még ma megtörténik.

Valakiknek nagyon a bögyében van Lionel Messi. Vasárnap, a buenos airesi Paseo de la Glória-téren ebben az évben immáron második alkalommal tettek kárt a Barcelona argentin sztárjának tiszteletére emelt bronzszoborban. A játékost ábrázoló részt nemes egyszerűséggel letörték a plasztikáról, amelyből csak a focista lábai és a földre letett labda maradtak a műalkotás szürke talapzatán. Korábban januárban történt hasonló eset, amikor a szobrot deréktájon kettévágták. Hasonló gyalázat érte már nagy riválisát, Cristiano Ronaldót is. A Real Madrid játékosának 2016 elején emeltek szobrot a portugáliai Madeira szigetén, s nem sokkal később abban is kárt tettek. Azonnal egyértelmű volt, hogy Lionel Messi rajongói álltak a támadás mögött, ugyanis az argentin nevét és 10-es mezszámát ragasztották rá a CR7-et ábrázoló alkotásra.

A Messi-szobrot 2016 júniusában, nem sokkal a Chile ellen elvesztett Copa América-döntő után avatták fel annak érdekében, hogy a helyiek által “La Pulgának” becézett támadó visszavonja azt a döntését, miszerint visszavonul a válogatottságtól. A Messit ábrázoló szobron kívül más legendás argentin sportolók plasztikái is vandalizmus áldozatává váltak nem sokkal átadásuk után. Így járt Manu Ginobili kosárlabdázó, az ötszörös Forma-1-es világbajnok Juan Manuel Fangio, valamint Guillermo Vilas és Gabriela Sabatini teniszjátékosok szobra is. Az argentin főváros műemléki és műtárgyi igazgatóságának vezetésével még hétfőn hozzálátnak Messi szobrának helyreállításához.

A fő fotó forrása: Twitter

Leave a Reply