Csalással gyanúsíthatják Marija Sarapovát Indiában

Csalás gyanújába keveredett egy ingatlanügylet kapcsán Marija Sarapova Újdelhiben. Az orosz tenisz sztárja nevét adta egy luxus lakóparkhoz, amelynek már évekkel ezelőtt el kellett volna készülnie, de mindmáig nem húzták fel, s valószínűleg soha nem is lesz kész. Az indiai rendőrség több személyt, köztük Sarapovát is fölvette az ügyben érintettek listájára, de még senki ellen sem indítottak eljárást.

Néhány hónappal azután, hogy visszatért meldonium használata miatt rá kiszabott 15 hónapos eltiltásából, Marija Sarapova ismét a teniszpályákon kívüli ügyben lehet érintett. Az egykori világelső is az indiai hatóságok látókörébe került egy feltételezett ingatlancsalás kapcsán folyó nyomozásban – közölte a helyi rendőrség kedden az AFP francia hírügynökséggel. Mint kiderült, az orosz nevét adta egy Gurgaonban, Újdelhi egyik külvárosában fölhúzandó luxus lakóparkhoz, amely a “Ballet by Sharapova”, azaz “Sarapova Balettje” nevet viselte volna. Az ingatlanközvetítők több millió eurót kaptak azoktól, akik szerettek volna lakást vásárolni az új épületekben. A komplexum építkezési munkálatai azonban abbamaradtak, anélkül, hogy a palira vett károsultak visszakapták volna pénzüket. A projekt keretében – amelyet 2012-ben Sarapova jelenlétében indítottak el – egy teniszközpontnak is létesülnie kellett volna az új lakóparkban.

“Senki sem fektetett volna be Sarapova neve nélkül”

Arvind Sharma rendőri vezető szerint egy bírósági eljárás keretében nyomozást indítottak, és panasszal fordultak Marija Sarapovához. “Minden olyan híresség, aki támogat egy terméket, technikai értelemben a vállalat ügynöke lesz. Senki sem fektetett volna be ebbe a projektbe, ha az nem Sarapova nevével futott volna” – mondta Piyush Singh, a felperesek egyikének ügyvédje. A kérdéses ingatlanközvetítő cég, a Homestead Infrastructure Development Pvt Ltd, beszüntette tevékenységét Singh szerint. Az egykori világelső 2015-ben közel 30 millió dollárt keresett a Forbes magazin szerint, s ennek jelentős részét, szám szerint 23 millió dollárt a képi jogainak az indiai lakópark-projekt számára történő eladásából szerezte.

A fő fotó forrása: Imago/Panoramic

Leave a Reply