Foci VB 2018: Földrengést idézett elő a perui szurkolók öröme

Egy szeizmográf gyenge földmozgást érzékelt Lima térségében szerdáról csütörtökre virradó éjszaka abban a pillanatban, amikor Peru megszerezte a vezetést Új-Zéland ellen a világbajnoki pótselejtező visszavágóján. Peru 1982 után először jutott ki a labdarúgó-világbajnokságra, így a dél-amerikai ország hatalmas öröme teljesen érthető.

Limában megrengett a föld csütörtök éjszaka. 1982 után első alkalommal kvalifikálta magát a labdarúgó-világbajnokságra Peru válogatottja, miután 2-0-ra legyőzte Új-Zélandot a Dél-Amerika-Óceánia pótselejtezős párharc visszavágóján. 36 év várakozása és frusztrációja szakadt ki a perui emberekből, akik egészen elképesztő ünneplést csaptak. Az örömünnep azonban érdekes módon nem a meccs lefújásakor érte el tetőpontját, hanem a 28. percben, amikor Jefferson Farfán megszerezte a vezetést a latin-amerikaiaknak. A találat ugyanis mini-földrengést okozott a perui fővárosban és környékén!

A chilei szeizmológiai intézet Twitter-oldalán azt közölte, hogy pontosan abban a pillanatban mozdult meg a föld Limában, amikor a vezető gól megszületett. “Hihetetlen, a földrengés-észlelő riasztórendszer bekapcsolt Lima térségében Peru Új-Zéland elleni góljának ünneplése miatt” – áll a rövid üzenetben.

A szakemberek gyorsan igyekeztek leszögezni, hogy semmilyen természetes földmozgást nem észleltek a régióban. Néhány perccel később a chilei szeizmológiai obszervatórium is megerősítette az információt: “Tisztázzuk, hogy mi történt pontosan. Az észlelő berendezés a szurkolók által keltett földalatti vibrációt fogta fel földrengésként”. Csütörtök éjjel tehát Peru szó szerint vibrált.

A fő fotó forrása: STR/AFP

One thought on “Foci VB 2018: Földrengést idézett elő a perui szurkolók öröme

Leave a Reply