Itt vagy
Főoldal > Sportudvar > Nagyvilág > Cavani madarakat figyel meg, amikor nem focizik

Cavani madarakat figyel meg, amikor nem focizik

Edinson Cavaninak a focipályán kívül is meg vannak a maga szenvedélyei. Többek között szabadidejében madarakat szokott megfigyelni, mivel gyermekkora óta nagyon szereti az állatokat. Uruguayban mezőgazdasági szakra jár az egyetemen, vagyis nem csak egyszerű hobbiról beszélhetünk, amikor a Paris Saint-Germain támadója az égen szálló jószágokat szemléli.

Edinson Cavani a Gala magazinnak adott interjúban beszélt a természet és különösen a madarak iránt érzett szenvedélyéről: “Ez az egyik legnagyobb szenvedélyem – mondta. Mindig imádom nézni őket a távcsövön keresztül. Órákat töltök a szabadban”. Amint munkaideje lejár, s módja van rá, rendre a madarakkal foglalkozik. “Amint szabadságom van, elmegyek az egyik barátomnak Párizstól negyven kilométerre fekvő házába, ahol csendben megfigyelhetem a madarakat”.

Mezőgazdaság és konyha

Az ornitológia mellett Cavaninak más hobbijai is vannak, amikor nem a focipályákon kell vérre menő küzdelmet vívnia a PSG sikeréért. Az uruguayi támadó mezőgazdasági képzésen vesz részt, s imád főzni is: “Igen, (jártam órákra), mint az uruguayi lnstituto Plan Agropecuario levelező hallgatója. Imádok tanulni, átlátom mindazt, ami tanítanak nekem. Amikor gyermek voltam, házakat építettem az állataim számára a saját kezemmel. Imádok főzni is. Olykor megnézem, hogy mik vannak otthon, és megpróbálok egy-egy receptet megcsinálni. Szeretem a vidéket, a mezőgazdaságot és az állatállományt, de nem vagyok szakértő, ugyanakkor én magam akartam bővíteni tudásomat, és ez az intézet lehetővé tette, hogy egyszerűen, az interneten keresztül teljesítsem az órákat”.

Vélemény, hozzászólás?

Top