Cavani madarakat figyel meg, amikor nem focizik

Edinson Cavaninak a focipályán kívül is meg vannak a maga szenvedélyei. Többek között szabadidejében madarakat szokott megfigyelni, mivel gyermekkora óta nagyon szereti az állatokat. Uruguayban mezőgazdasági szakra jár az egyetemen, vagyis nem csak egyszerű hobbiról beszélhetünk, amikor a Paris Saint-Germain támadója az égen szálló jószágokat szemléli.

Edinson Cavani a Gala magazinnak adott interjúban beszélt a természet és különösen a madarak iránt érzett szenvedélyéről: “Ez az egyik legnagyobb szenvedélyem – mondta. Mindig imádom nézni őket a távcsövön keresztül. Órákat töltök a szabadban”. Amint munkaideje lejár, s módja van rá, rendre a madarakkal foglalkozik. “Amint szabadságom van, elmegyek az egyik barátomnak Párizstól negyven kilométerre fekvő házába, ahol csendben megfigyelhetem a madarakat”.

Mezőgazdaság és konyha

Az ornitológia mellett Cavaninak más hobbijai is vannak, amikor nem a focipályákon kell vérre menő küzdelmet vívnia a PSG sikeréért. Az uruguayi támadó mezőgazdasági képzésen vesz részt, s imád főzni is: “Igen, (jártam órákra), mint az uruguayi lnstituto Plan Agropecuario levelező hallgatója. Imádok tanulni, átlátom mindazt, ami tanítanak nekem. Amikor gyermek voltam, házakat építettem az állataim számára a saját kezemmel. Imádok főzni is. Olykor megnézem, hogy mik vannak otthon, és megpróbálok egy-egy receptet megcsinálni. Szeretem a vidéket, a mezőgazdaságot és az állatállományt, de nem vagyok szakértő, ugyanakkor én magam akartam bővíteni tudásomat, és ez az intézet lehetővé tette, hogy egyszerűen, az interneten keresztül teljesítsem az órákat”.

Leave a Reply