Forma-1: többször is halálosan megfenyegették Esteban Ocont

Fokozták a biztonsági intézkedéseket a Force India versenyzője, Esteban Ocon körül, aki halálos fenyegetést kapott pár órával a Forma-1-es Mexikói Nagydíj programjának kezdete előtt, de mint kiderült, már az azeri futam után is kapott fenyegető üzeneteket. A francia pilóta feltehetőleg csapattársa, a hazai pályán szereplő Sergio Pérez fanatikusaitól kaphatta a fenyegetéseket. Mint ismert, a rózsaszín istálló két pilótájának többször is volt konfliktusa verseny közben, legutóbb a Belga Nagydíjon mentek egymásnak két ízben is, s csak hajszálon múlott, hogy nem lett hatalmas baleset kettejük összeéréséből.

Az Esteban Ocon és Sergio Pérez közötti küzdelem a Force India csapaton belül ebben a szezonban nem csak a pályán zajlik. Nem sokkal azután, hogy landolt csapattársa földjén, Mexikóban a gépe, a francia pilóta elismerte, hogy számos nagyon súlyos fenyegetést kapott az utóbbi időkben:

“Számos halálos fenyegetést kaptam az Azeri GP óta.”

Ez a futam június végén volt, tehát négy hónapja kap kéretlen üzeneteket Esteban Ocon.

Késleltetett érkezés, páncélozott autó és kíséret Ocon számára

A francia pilóta biztonságát ezért megerősítették a Mexikói Nagydíj idejére. Az országba érkezését, amelyet eredetileg hétfőre terveztek, szerdára halasztották, és csapata páncélozott járművet biztosított számára, s emellett motoros rendőrök és testőrök kísérik mindenhová. “A problémák elkerülése érdekében óvintézkedéseket kellett tenni, és ma minden emberre szükségem van a biztonságom érdekében” – folytatta Ocon.

A szezon kezdete óta több ízben volt a két pilóta között ütésváltás a pályán, sokszor a szabályosság határainak feszegetése mellett. Bakuban és Spában is összeért nagy tempónál a két rózsaszín autó (lásd lentebb a videót), és a belgiumi esetek után a Force India vezetői megkérték a két versenyzőt, hogy hagyják abba a kölcsönös támadásokat a verseny közben. Azonban a múlt hétvégén, Austinban Pérez a rádióban jelezte csapatának, hogy “sokkal gyorsabb” az előtte haladó Oconnál, ezért engedélyt kért az előzésre, azonban az istálló lehűtötte a mexikói kedélyeit: “Ocon ugyanúgy kíméli a gumijait”.

Pérez korábban úgy nyilatkozott, a kettejük közti feszültség a szeptember eleji Belga Nagydíj óta megszűnt. Ez a kijelentés elég ahhoz, hogy visszatartsa a rajongókat attól, hogy a franciát a nézőtérről és a közösségi médiában vasárnap estig ne fenyegessék? Nem biztos. Oconnak fel kell készülnie az ellenséges fogadtatásra a pálya melletti tribünökről, még akkor is, ha érkezése különösebb incidens nélkül lezajlott. “Remélem, hogy egész hétvégén folytatódik. Mindaddig, amíg nem dobálnak köveket a fejemre, minden rendben van” – viccelődött a francia autósport nagy reménysége.

A fő fotó forrása: Sutton/Panoramic

Leave a Reply