A U2 megvárta az argentin meccs végét buenos airesi koncertjének kezdésével

A U2 ír rockzenekar az eredetileg tervezettnél később kezdte el Buenos Airesbe meghirdetett koncertjét helyi idő szerint kedden késő este abból a célból, hogy a rajongók végig tudják nézni az argentin labdarúgó-válogatott sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét Ecuador ellen. Mivel Messiék győztek és kivívták a vb-szereplés lehetőségét, hatalmas bulit csaphatott az együttes a telt házas koncerten.

Késve tudta csak megkezdeni buenos airesi koncertjét a világszerte népszerű U2 ír rockzenekar kedd este, mégpedig azért, hogy rajongói nyugodtan megtudják nézni Argentína Ecuador elleni sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét a helyszínen fölállított óriáskivetítőkön keresztül.

Az országban, ahol a labdarúgás mindenek előtt áll, a U2-nak eredetileg helyi idő szerint 21 órakor kellett volna színpadra állnia, a koncertsorozat második részében, miután az első szakaszban a Joystick nevű argentin rockbanda, illetve a manchesteri Oasis együttes lépett fel. 20:30-kor kezdődött az Ecuador-Argentína találkozó, amelyet 3-1-re megnyertek a colchonerók, így 22:20-kor, amikor Bonoék kiálltak a közönség elé, hatalmas buli kerekedett a fővárosban, mindenki kiugrott a bőréből örömében.

Meccs óriáskivetítőkön

“Azt javasoltam nekik, hogy Noel Gallagher (az Oasis énekese – a szerk.) után, aki 19 órakor lépett föl, elkezdjük közvetíteni Argentína meccsét, s utána játszik a U2. Négy óriáskivetítőt állítottunk föl, egyet-egyet minden sarokba, és íme! Elképzelitek a show-t, amely Argentína győzelme esetén kirobban? És ha veszít, akkor meg legalább egy szuper koncerttel élhetik ki magukból bánatukat a rajongók. Ez nem tud rosszul elsülni” – nyilatkozta a koncert előtt Daniel Grinbank producer. Az argentin csapat 3-1-es sikere után a U2 hajnalig tartó nagykoncertet csapott Buenos Airesben, több tízezer argentin estéjét csodálatossá téve.

A fő fotó forrása: @urbanfran

Leave a Reply