Lewandowski egy saját karrierjéről szóló dolgozattal szerezte meg diplomáját

Robert Lewandowski, a lengyel labdarúgó-válogatott gólzsákja sikeresen megvédte záródolgozatát a varsói Sportfőiskolán, s ezzel megszerezte diplomáját. A játékos nem akármilyen témát választott értékezéséhez: saját pályafutásáról írt a diplomamunkájában. A focistának a hat féléves alapképzés elvégzéséhez húsz(!) szemeszterre volt szüksége.

Robert Lewandowski, a lengyel labdarúgás történetének legeredményesebb gólszerzője csapattársaival ellentétben vasárnap nem bulizott hajnalig, miután a lengyel válogatott kivívta a részvételt a jövő nyári világbajnokságon. A Bayern München sztárjának ugyanis hétfőn Varsóban, a Sportfőiskolán (EWS) volt jelenése, ahol sikeresen teljesítette záródolgozatának védését, amelynek témája saját karrierjének bemutatása volt. Marek Rybinski, az intézmény elnöke az AFP francia hírügynökségnek elmondta: “Értekezése “RL 9. A dicsőség útján” címet viselte, amiben Lewandowski (aki a 9-es mezt viseli a válogatottban – a szerk.) mindent elmesélt játékos-pályafutásáról onnantól kezdve, hogy kisgyermekként az utcán rúgta a bőrt, s arról is vallott, hogyan jutott el mára a nemzetközi labdarúgás legnagyobb sztárjai közé”.

A 29 éves Lewandowski a vizsgabizottság előtt zakóban és fehér ingben jelent meg, de a vizsgáztatók meglepték azzal, hogy ők a lengyel válogatott fehér-piros mezét húzták magukra, ezzel is megünnepelvén azt, hogy a nemzeti csapat előző este, Varsóban, Montenegró 4-2-es legyőzésével kijutott a jövő nyári világbajnokságra.

Az EWS elnöke szerint a lengyel válogatott csapatkapitányának eredetileg szombaton kellett volna számot adnia tudásáról, de hogy “ne vonja el figyelmét semmi sem a vasárnapi meccs elől, s ezzel ne csökkenjenek a válogatott esélyei, közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy további két nappal elhalasztjuk a vizsgát”.

“Tíz évnyi tanulmányok után ez a további két nap tényleg nem számít sokat” – mondta mosolyogva Rybinski. Robert Lewandowski edzői és sportmenedzseri diplomát szerzett, egyetemi évei alatt három alkalommal szerzett ötöst, ami a lengyel oktatási rendszer által adható legjobb osztályzat, s igen nehéz elérni, hangsúlyozta az elnök, aki megjegyezte, a focistának a hat féléves alapképzés teljesítése pályafutásából eredő rengeteg kötelezettsége miatt húsz szemeszter, vagyis tíz esztendő alatt jött össze.

A fő fotó forrása: Facebook

Leave a Reply