Forma-1: Michael Schumacher egyik Ferrarija eladó!

A Ferrari F2001-es, amellyel a hétszeres világbajnok német autóversenyző rengeteg futamot megnyert 2000 és 2004 között, november elején árverés keretében kerül értékesítésre. Annak, aki meg szeretné vásárolni az egykori járgányt, nem lesz elég összetörnie ehhez az összes malacperselyét, mivel a kikiáltási ár 3 millió euró, vagyis 933 millió forint.

A New York-i Sothesby’s művészeti aukciós ház kalapács alá helyezi a Ferrari Forma-1-es csapat F2001 kódnevű versenyautóját, amellyel a hétszeres világbajnok Michael Schumacher száguldott 2000 és 2004 között a sorozatban. A német megkérdőjelezhetetlenül az F1 ura volt a 2000-es évek első felében, hiszen zsinórban ötször lett világbajnok, ami mindmáig példátlan az autóversenyzés csúcskategóriájának történetében, mint ahogy összesen begyűjtött hét vb-címe is. Ez a domináció 2001-ben volt talán a legnyomasztóbb a mezőny többi résztvevőjére nézve, amikor a Ferrari már Monacóban megnyerte 11. csapatvilágbajnoki címét, s a kocsi manapság is gyakran ébreszt szép emlékeket a fönnállásának 70. évfordulóját idén ünneplő márka szurkolóiban. Ezt a modellt az különbözteti meg az előzőektől, hogy letisztultabb, palacknyakszerű háta van a pilótafülke mögött. Nyolcszáz lóerőre képes, fél-automata sebességváltóval ellátott, három literes V10-es motorral szerelt.

Folyamatosan úton van

Több mint egy évtizeddel diadalmenete után, az autó teljesen vezethető maradt, megőrizte valamennyi képességét, amellyel annak idején a mérnökök felruházták. A Ferrari azt javasolja a kocsi vevőjének, hogy Maranellóban őrizze a gépet, valamint vállalja az autó szállítási költségeit, amikor azt a világ valamely pontjára viszik bemutatózni, kiállítani stb. A Sothesby’s “hasznos múvészetként” mutatja be a Forma-1-es járgányt, amelynek a Hong Kong-i őszi autókiállításról kell megérkeznie a következő napokban New York-ba, ahol a Rockfeller Centerben fogják kiállítani a Ferrari 70 éves történelmét bemutató tárlaton. Az aukcióra november 3-án kerül sor, úgyhogy azoknak, akik gondolkodnak az autó megvételében, kevesebb mint egy hónapjuk maradt a közel egymilliárd forint összegyűjtésére…

Leave a Reply