A világ legrosszabb csapata több meccset is nyert mostanában, a szurkolók dühösek lettek

Az egyik brazil területi bajnokságban szereplő Ibis Sport Club, amelyet a világ legrosszabb csapatának kiáltottak ki évtizedekkel ezelőtt, sokáig hű volt “becenevéhez”. Néhány hete viszont az együttes elkezdett meccseket nyerni, mégpedig olyannyira, hogy pillanatnyilag vezeti bajnokságát. A szurkolók “érthetően” dühösek lettek, s a vereségek visszatérését követelik a csapattól.

“Pior Time do Mundo” – a világ legrosszabb csapata portugál nyelven. Ez a jelző égett rá a nyolcvanas évek közepén az Ibis Sport Club labdarúgócsapatára. A teljesen igazságos minősítést azután érdemelte ki a klub, hogy 1980 és 1984 között, egész pontosan három éven és tizenegy hónapon keresztül egyetlen mérkőzést sem tudott megnyerni. Ez a nem mindennapi teljesítmény a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, néhány hete azonban már nem a vereségek gyűlnek halom számra: az Ibis Sport Club elkezdett győzelmeket aratni. Öt forduló után, a klub vezeti a Pernambucanói területi bajnokság másodosztályát négy győzelemmel és egy döntetlennel.

Ez a helyzet elfogadhatatlan a csapat szurkolóinak egy része számára, akik szeptember végén a vereségek visszatérését követelték. A klub vezetése meglepődött ezen, azonban a két játéknappal ezelőtti döntetlen némileg lenyugtatta a kedélyeket. Sok humorral fűszerezve, a csapat ultrái a vezetés lemondását követelő transzparenseket készítettek, s közölték, azt szeretnék, ha az Ibis ismét olyan csapattá válna, amely rendre kikap, mert ezért lettek a klub szurkolói. A csapat egyik szerelmese közösségi oldalán egyenesen azzal fenyegetőzött, hogy fölgyújtja az Ibis mezét, amennyiben ez a hihetetlen győzelmi széria tovább folytatódik. (Ennek képe látható a cikk fölött.) Ezeket a fenyegetéseket továbbították a klub hivatalos Twitter-fiókjára is, bizonyítva, hogy a vereség kultúrája valóban lehorgonyzott ebben a kicsi klubban, az ország keleti részén. “Tönkreteszik a történelmünket” – csattant fel Nilsinho Filho, az új tiltakozó mozgalom egyik vezetője.

Az elnök meccseket akar nyerni

A helyzet feszült, mert Ozir Junior, a klub elnöke azt akarja, hogy együttese hozzászokjon a győzelem ízéhez. A vezető elmondta, mik a piros-fekete klub új ambíciói: “Nem vagyunk a világ legrosszabb csapata. Ez igaz volt a nyolcvanas években. Nem vagyunk bajnokságunk legrosszabb csapata sem. Az az álmunk, hogy följussunk az első osztályba, de rengeteget kell dolgozni ezért” – védekezett az 1938-ban alapított klub első embere.

A fő fotó forrása: Twitter

Leave a Reply