Cseh László elárulta, kit látna szívesen a MÚSZ élén

Szeptember 24-én új elnököt és elnökségi tagokat választ a Magyar Úszószövetség közgyűlése, miután múlt pénteken visszahívták posztjáról az eddigi vezetőt, Bienerth Gusztávot. Az új elnökségben már nem vállal szerepet Cseh László, aki a Borsnak azt is elárulta, kinek örülne a legjobban új első emberként.

Olimpiai ezüst- és bronzérmes kiválóságunk augusztus elején hatodmagával együtt benyújtotta lemondását a hazai szövetség elnökségéből. Bár Bienerth Gusztáv helyére biztosan új elnök kerül, Cseh László kijelentette, nem szeretne ismét a vezető testület tagja lenni.

„Mindenképpen az kell, hogy az új elnök az úszósportból jöjjön. Azt viszont nem gondolom, hogy a nulláról kellene építkeznie. Bienerth Gusztáv több intézkedése is jó hatással volt a sportágra. Hozott egy-két döntést, ami a sportág fejlődését szolgálta, ez viszont nem jelenti, hogy tökéletesen végezte a munkáját. Sajnos nagyon sok minden nem működött. A részletekbe nem szeretnék belemenni, nem elegáns egy leváltott elnökről rosszat mondani” – idézi Cseh Lászlót a borsonline.hu.

„Nem térek vissza elnökségi tagként, belefáradtam a folyamatos botrányokba. Arra szeretnék koncentrálni, hogy továbbra is a világelithez tartozzak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem foglalok állást egy-egy témában, ha kikérik a véleményemet.”

„Fontos, hogy sokszínű legyen az elnökség, és az aktív úszók véleményét is meghallgassák, hiszen ki tudna jobb tanácsot adni, mint aki nap mint nap benne él, szembesül a problémákkal. Katinkára szükség lenne, ám kétlem, hogy szerepet vállal. Dani már elindult a sportdiplomácia felé, én örülnék, ha a MÚSZ-ban is elnökségi tag lenne (Hosszú Katinka, ill. Gyurta Dániel – a szerk.).” 

A 31 esztendős úszó végezetül arról beszélt, hogy az elnöki poszttal kapcsolatban szóba hozott Wladár Sándor, Czene Attila, Sárdi Ákos és Petrov Iván által alkotott négyesből kinek örülne legjobban.

„Wladár Sándorral dolgoztam együtt az elnökségben, Petrov Iván pedig az edzőm volt, de a másik két jelöltről is van személyes tapasztalatom. Wladárt abszolút alkalmasnak tartom a posztra. Ivántól még nem hallottam, hogy hivatalosan pályázna. Ő kiváló edző, nem gondolom, hogy váltania kellene, túl nagy ugrás volna.”

A MÚSZ tisztújító közgyűlésére tehát vasárnap kerül sor, a történésekről be fogunk számolni a Sportudvaron. Olvassatok minket!

Leave a Reply