Egy kislánynak adott életet Serena Williams

Miközben New Yorkban javában zajlik a US Open, addig a női tenisz nagy sztárja, Serena Williams egy egészséges kisbabának adott életet, magyar idő szerint szombatra virradó éjszaka. A teniszvilág nem győzött azonnal reagálni a csodálatos hírre.

Kivételesen nem az aznapi eredmények szolgáltatták a legnagyobb beszédtémát a US Openen pénteken. Mindenki egy, a tornán kívül álló dologról beszélt, a női verseny háttérbe szorult. A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams világra hozta első gyermekét, mégpedig egy kislányt, aki 2870 grammal született meg. “Az anya és lánya is jól vannak” – közölte Chris Shepherd, a West Palm Beach-en működő WPBF-25 helyi televíziós csatorna újságírója Twitter-oldalán, a kórházhoz közel álló forrásokat idézve. Ugyanezen forrás szerint az amerikai kíválóság első szülés előtti fájásai csütörtökről péntekre virradó éjszaka jelentkeztek. Amikor még sem Serena, sem a család nem erősítette meg a hírt, a tenisz kis világa már elkezdte zúdítani a gratulációkat az újdonsült anyuka és csöpsége felé.

Teljes lehetett a boldogság a Williams-családnál pénteken, hiszen Serena nővére, Venus 6-3, 6-4-re legyőzte a görög Maria Szakkarit a harmadik fordulóban, s ezzel bejutott az idei negyedik Grand Slam-versenyen is a legjobb tizenhat közé. Ez 2010 óta nem jött össze neki. Ez fantasztikus teljesítmény a 37 éves játékostól, ám sikere háttérbe szorult, mivel időközben húga egy floridai klinikán vajúdott. “Szuper elégedett vagyok természetesen, nem tudom szavakba önteni érzéseimet” – reagált az idősebb Williams-lány harmadik fordulós meccsét követően testvére gyermekáldására, s hozzátette: “Teljes mértékben rendelkezésre állok, hogy válaszoljak a tenisszel kapcsolatos kérdésekre, de semmi másra nem vagyok hajlandó kitérni.” Miután az újságírók újra elővették a szülési témát, bosszankodni kezdett ezen, s megkérte a szervezőket, hogy tereljék vissza a tenisz felé az újságírói kérdések irányát.

Serena Williams edzője, a francia Patrick Mouratoglou sem késlekedett reagálni: “Serena, gratulálok kislányod születéséhez, nagyon boldog vagyok miattad, és átélem, mit érzel most. Azt kívánom neked, hogy határtalanul élvezd ki ennek a boldogságnak minden pillanatát.” – írta a Twitteren. A világranglistán harmadik spanyol Garbine Muguruza humorosan megjegyezte, reméli, a kislány nem fog teniszezni, ha majd felnő. Az amerikai szórakoztatóipar világát is megérintette Serena Williams gyermekének világra jövetele: “Gratulálok Serena!” – írta ki Twitter-csatornájára Beyoncé énekesnő.

Január vége, az Ausztrál Open megnyerése óta nem játszott Serena Williams, aki áprilisban jelentette be, hogy Alexis Ohaniannal, a Reddit platform társalapítójával első közös gyermeküket várják. A sztár azóta kirakott a Snapchatre egy képet, amelyen gömbölyödő pocakkal látható, s a fotó alá azt írta, hogy “20 hét”. A fiatalabbik Williams-nővér, aki szeptemberben lesz 36 éves, tervei szerint a jövő januári Ausztrál Openen szeretne visszatérni a teniszpályákra. A Sportudvar olvasóközönsége nevében ezúton is sok boldogságot, sikert és nem mellesleg életfogytig tartó egészséget kívánunk Serena Williams kislányának!

Leave a Reply