Kizárta csapata Warren Barguilt a Vueltáról

A Sunweb csapat kizárta a spanyol kerékpáros körversenyen, a Vueltán szereplő keretéből Warren Barguilt, a Tour de France hegyi összetettjének győztesét, amiért a francia nem követte a német gárda vezetői által kijelölt stratégiát az év utolsó három hetes viadalán. Barguil a pénteki szakaszon nem segítette csapattársát, a defekttel küszködő és emiatt bajba kerülő Wilco Keldermant a hegyi menetben, aki emiatt jelentős másodperceket bukott az etap során.

Sokan ismerjük a híres germán szigort, amely azt jelenti, hogy soha nem viccelődünk az utasításokkal. Akkor sem, ha azok éppenséggel logikátlanok és/vagy igazságtalanok. Szombaton a Sunweb csapat bejelentette, hogy francia hegyi menője, Warren Barguil nem fog szerepelni a mai, nyolcadik szakaszon, mivel kizárták a Vuelta-keretből. A Tour de France hegyi összetettjének győztese, aki a rangsor tizenharmadik helyén állt péntek este, “nyíltan elismerte, hogy nem hajlandó alávetni magát a csapat érdekeinek” – fogalmaz a német istálló közleménye. A pénteki hetedik szakaszon a kerekes nem segített csapata vezetőjének, a holland Wilco Keldermannak a hegyi menetben, amikor az utolsó kilométereken defektnek esett áldozatául és leszakadt a favoritok csoportjáról. Kelderman, aki Barguil kizárása előtt a 14. helyet foglalta el az összetettben, 17 másodpercet veszített ennek az incidensnek köszönhetően, mint ahogy a rangsorban mögötte, 15. helyen álló honfitársa, Sam Oomen is.

“Nem értem” – reagált a francia, akit szállodájában kérdeztek az újságírók. Szerinte, pénteki hozzáállása semennyire sem volt olyan, amivel kiérdemelhette volna a kizárást:

“Ki kell szállnom a Vueltából a csapat döntése értelmében. Nagyon jól éreztem magam, és jók voltak a lábaim. Nehéz szerepre számítottam ezen a versenyen, arra készültem, hogy a hegyeken támadni fogok, ahogy azt a Tour de France-on is tettem. A Vuelta egy szuper verseny, és csalódást keltő, hogy abba kell hagynom, de el kell fogadnom a csapat döntését.”

Ez a döntés hidegzuhanyként érte Barguilt, aki abban reménykedett, hogy szakaszt nyerhet a Vueltán, ami 2013-ban kétszer is összejött neki. Ez a kizárás összefüggésben állhat a francia hegyi menő pár nappal ezelőtti bejelentésére, miszerint télen elhagyja a Sunwebet azért, hogy a francia Fortuneo csapatában tekerhessen majd tovább. A német csapat közleményében arra is kitér, hogy biztosítják Warren Barguil számára az együttes programjában való részvételt a szezon végéig.

Leave a Reply