Dühös lett a Barcelona vezetése a Neymarral bulizó játékosokra

A Cadena Ser katalán médium szerint a Barcelona klubvezetése “tolerálhatatlannak” találta, hogy Messi, Suarez, Piqué és Rakitic találkoztak Neymarral és a közösségi oldalakon a brazillal készült fotókat osztottak meg mindössze néhány perccel azután, hogy a klub kiadta a PSG új játékosa elleni perről szóló közleményét.

Az öltöző és a Barcelona vezetői közötti feszültség komollyá vált kedden. Aznap délután, a klub kiadott egy közleményt, amelyben bejelentette, hogy pert indít Neymar ellen, akin többek között nyolc és fél millió euró kártérítést akar behajtani szerződése megszegése miatt. A közlemény amolyan válaszként szolgált Neymar vasárnap este tett kijelentésére, amelyben nagyon kritikusan szólt a Barcelona vezetéséhez: “a klub sokkal jobbat érdemel és ezt mindenki tudja” – mondta.

Azonban a csapat sztárjai nem igazán mutattak szolidaritást vezetőik felé. Lionel Messi, Luis Suarez, Gerard Piqué és Ivan Rakitic ugyanis találkoztak Neymarral és Dani Alvessel kedden Barcelonában, és a közösségi oldalakra fotókat helyeztek ki erről a baráti találkozóról.

A Barcelona vezetése “tolerálhatatlannak” találta játékosainak hozzáállását a Cadena Ser szerint. Bizonyos vezetők állítólag arra kérték Josep Maria Bartomeu elnököt, hogy szedesse le a képeket az internetről. A játékosok és a vezetés közötti feszültség több hete fönnáll. Az egész akkor kezdődött, amikor Piqué kijelentette, hogy úgy tudja, Neymar a Paris Saint-Germainbe szeretne távozni Lionel Messi esküvője után, vagyis június végén.

Válaszlépésként, Pep Segura, a katalán együttes sportmenedzsere nagyon kritikusan szólt a védőhöz, amikor a Barcelona a Camp Nouban kikapott a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén. Az illetékes a katalán televízió élő adásában azt mondta, hogy “a hiba sorsdöntő volt.” Ezzel Piquének az első gól előtt elkövetett bakijára célzott. “Nem értek egyet (Segurával), azért veszítettünk, mert több hibát is elkövettünk.” – válaszolta erre Sergio Busquets. “Egy játékost kipécézni, nem a legjobb módja annak, hogy kifejezze a véleményét.” – tette hozzá.

Más részről, a Barcelona öltözőjének nagyágyúi elégedetlenek voltak Robert Fernandeznek, a klub technikai titkárának az átigazolási időszak során végzett munkájával. És feltehetőleg ez a bizalmatlanság vezetett oda, hogy Lionel Messi még mindig nem hosszabbította meg szerződését a csapattal, s angol lapok az utóbbi napokban már arról cikkeztek, hogy az argentin támadó még a nyáron, de legkésőbb kontraktusa lejártával a Manchester Cityhez igazolhat, ahol Pep Guardiola, korábbi barcelonai sikeredző ül a kispadon.

Leave a Reply