Barcelonai terrortámadás: érfogóval segítette az áldozatokat Lucas Digne

Lucas Digne, az FC Barcelona labdarúgócsapatának francia hátvédje nem messze lakik a Las Ramblas sugárúttól, ahol múlt csütörtökön egy furgon hajtott a sétáló tömegbe, megölve 14 embert és megsebesítve több mint 120-at. A játékos a sérültek segítségére sietett a támadást követően, s most sokan hősként tisztelik tettéért.

Lucas Digne a Katalónia téren, amellett a Las Ramblas sugárút mellett lakik, ahol augusztus 17-én dzsihadista merénylők gázolásos terrortámadást hajtottak végre. A merényletnek 14 halálos áldozata és több mint 120 sérültje volt. A Barcelona labdarúgója a sérültek segítségére sietett, kihívta és megvárta a mentőket a helyszínen – közölte a Mundo Deportivo.

Digne vizespalackokat osztogatott és érfogókat tartott

A napilap arról is beszámolt, hogy a játékos leszaladt az utcára azért, hogy vizespalackokat osztogasson a sérülteknek, valamint segítse a mentősök munkáját azzal, hogy tartotta az érfogót, amit sajnos rengeteg embernél kellett alkalmazni. Amikor a rendőrség kiérkezett a helyszínre, kiürítették az utcát és a Paris Saint-Germain egykori védője is kénytelen volt hazatérni. A katalán újság arról is cikkez, hogy a francia hátvéd nem kívánt nyilatkozni a történtekről. “A francia nem akar beszélni erről. Nem gondolja, hogy hőssé vált volna azzal, hogy érfogók rögzítésében segédkezett a vérző karokat és lábakat látva.” – írja a sportra szakosodott lap, megerősítvén a Rac1 katalán rádióállomás által korábban közölt információt.

Vasárnap a Camp Nouban, a katalán identitás szimbólumában győzelemmel adózott a Barcelona csapata az áldozatok emlékének, miután 2-0-ra legyőzte a Real Betist a spanyol Liga nyitófordulójában. A játékosok, akik egy perc gyászszünettel emlékeztek, fekete karszalagot és a nevük helyén Barcelona felirattal ellátott mezt viseltek a mérkőzésen. Lucas Digne, csakúgy mint több csapattársa, egy, a Katalónia teret ábrázoló fotóval fejezte ki részvétét az áldozatok és családjaik felé.

Ismételten bebizonyosodott, hogy a sportemberek is képesek segíteni a nagy bajban. Ki tudja, hogy Lucas Digne hány ember életét mentette meg önzetlen segítségével, de az biztos, hogy rengetegen tekintik őt hősnek még akkor is, ha ő maga nem szeretne így tekinteni magára.

Leave a Reply