A Barcelona beperli Neymart

Az FC Barcelona pert indított egykori játékosa, Neymar ellen, amiért a brazil sztár nem tartotta tiszteletben a katalóniai szerződésében foglaltakat. A spanyol klub nyolc és fél millió euró kártérítést követel Neymartól, aki vasárnap este, a Paris Saint-Germain Toulouse fölött aratott 6-2-es győzelmét követően élesen kritizálta előző együttese vezetőit, kijelentvén, hogy nem végzik megfelelően a dolgukat és mindenki tudja, hogy a Barcelona ennél jobbat érdemel.

Azt gondolhatnánk, hogy Neymar Barcelonából Párizsba igazolásának története lezárult. A szappanopera azonban új epizóddal folytatódik, amelyben előfordulhat, hogy csikorogni fognak a PSG vezetőinek fogai is. A Barcelona kedden délután kiadott egy közleményt, amelyben a spanyol klub vezetői elég sok pénzt kérnek számon egykori játékosukon.

A klub 8,5 millió eurót és kamatokat követel

A katalán klub pert indított a brazil csatár ellen egy spanyol bíróságon, amiért nem tartotta be a szerződésében vállalt kötelezettségeit. A vezetők visszakövetelik Neymartól a számára kifizetett bónuszt, valamint nyolc és fél millió euró kártérítést is szeretnének behajtani tőle.

“A klub azt követeli a játékostól, hogy fizesse vissza a szerződéshosszabbításért járó bónuszának már kifizetett részét a szerződés megszegése miatt, valamint utaljon át 8,5 millió euró kártérítést és ezen felül 10% késedelmi kamatot is fizessen.”

– tudatta a Barcelona a közleményben.

A spanyol klub azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben Neymar nem fizet, akkor a PSG-n fogják számon kérni ezeket az igen borsos összegeket. Ez a mostani lépés jól mutatja azt a feszültséget, amely a Barcelona és Neymar között még 2016 nyarán kezdődött, amikor sokáig nem tudtak dűlőre jutni a felek a játékosnak járó bónusz mértékéről, s fölmerült az is, hogy a brazil már akkor távozik. Neymar Párizsba igazolása óta három hét telt el, s a katalán klub azóta nem hajlandó kifizetni a brazil felé a neki ígért 26 millió euró lelépési pénzt.

Neymar a szerződésében foglalt 222 millió eurós kivásárlási ár megfizetése után szerződhetett a Paris SG-hez, ahol két francia bajnoki meccsen máris három gólnál jár. A Barcelonának semmi eszköz nem volt a kezében ahhoz, hogy megakadályozza egyik legnagyobb sztárjának távozását, de mindenféle módon megpróbálta lassítani a folyamatot. A spanyol klub napokig késlekedett a játékos pályára lépéséhez elengedhetetlen nemzetközi átigazolási tanusítvány kiállításával, ami miatt Neymar nem léphetett pályára a Ligue 1 nyitó fordulójában a Parc des Princes-ben, az Amiens ellen. Végül augusztus 11-én, közvetlenül a második forduló előtt megérkezett a hiányzó papír a francia Professzionális Labdarúgó Ligához, így a brazil focista a Guingamp otthonában debütálhatott új csapata mezében.

Neymar élesen támadta a Barcelona vezetőit vasárnap

Vasárnap este, miután a Paris SG – Neymar két góljának, egy gólpasszának és egy általa kiharcolt tizenegyesnek köszönhetően – 6-2-re lemosta a gyepről a Toulouse gárdáját, a brazil sztár nem hezitálta kritizálni egykori vezetőit: “Véleményem szerint, nem ezeknek az embereknek kellene ülniük a Barca vezetésében. A Barca jobbat érdemel és ezt mindenki tudja.” – mondta újságírók egész seregének a meccset követően. A bírósági idézéssel most már tudjuk, hogy a másik fél is osztozik a haragban. Kíváncsian várjuk, mi lesz a vége ennek a szappanoperának…

Leave a Reply