Neymar egy 12 méter magas széken zsonglőrködött a jó cél érdekében

Neymar, a Paris Saint-Germain brazil sztárja kedden Genfben tett látogatást, hogy részt vehessen a Handicap International nevű segélyszervezet rendezvényén, amelynek keretében a szervezet új nagykövetévé választották, valamint dekázgatott egy 12 méter magas, az ENSZ helyi irodája előtt fölállított székinstalláción is, amivel fölhívta a figyelmet a háborúk sújtotta országokban található több ezernyi taposóakna jelentette veszélyre és ezek betiltásának szükségességére.

Azután, hogy első mérkőzésén, a Guingamp ellen góllal és gólpasszal mutatkozott be, és azelőtt, hogy vasárnap a Toulouse ellen hazai pályán is debütálna a PSG-ben, Neymar egy gyors kitérőt tett Genfbe kedden. A brazil focista lett ugyanis a Handicap International segélyszervezet nagykövete, amely a szegény országokban élő kiszolgáltatott embereken, valamint a háború, vagy természeti katasztrófa sújtotta államokban élőknek segít a túlélésben. A történelem legdrágább játékosa 15 órakor érkezett Genfbe, a Broken Chair névre hallgató, az ENSZ helyi irodája előtt fölállított óriási székinstalláció lábához. A tizenkét méter magas építmény Daniel Berset alkotóművész keze munkája, amellyel a taposóaknák betiltására szeretné fölhívni a figyelmet.

Miután rögzítették a gigantikus székhez, Neymar megcsinált néhány labdazsonglőr-trükköt, majd lerúgta a Handicap International logójával ellátott labdát az ENSZ Iroda székhelye, a Nemzetek Palotája épülete előtti zászlósorra. “Meg kell mondanom, kicsit féltem lerúgni a labdát” – mondta a támadó, aki hasznosította magasságából származó előnyeit a mutatvány során.

Néhány pillanattal később, a brazil már egy, az ENSZ Irodája által szervezett sajtótájékoztatón vett részt, ahol nem győzte dícsérni a segélyszervezet munkáját:

“Először is szeretném megköszönni mindazt, amit önök a világért tesznek. Visszaadják a kilátásokat a kilátástalan helyzetben lévő embereknek. Azt is szeretném elmondani, hogy nagyon boldog vagyok, amiért itt lehetek, hogy én lehetek az új nagykövet és csatlakozhatom a Handicap International-hez. Rendkívül elégedett vagyok és életem, valamint profi karrierem egyik fontos pillanatának tartom ezt az eseményt. Ez egy leírhatatlan érzés, egy rendkívüli boldogság.”

Az alábbi videóban végignézhetitek a rendhagyó eseményt:

https://youtube.com/watch?v=uKQacXftBWY

Zárásképp csak annyit írnék: szép volt, Neymar!

 

Leave a Reply