A PSG elnöke segített hazajutni egy Katarban rekedt argentin családnak

Nasszer Al-Khelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke természetesnek vette, hogy segítsen egy, az országot sújtó diplomáciai krízis miatt Katarban rekedt argentin családnak.

Két hónappal azután, hogy Valeria Marsili és három lánya Katarban ragadtak, néhány nappal ezelőtt vissza tudtak térni Argentínába, köszönhetően a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklub elnöke hathatós segítségének – számol be róla a Le Figaro párizsi napilap internetes oldala. A család az Arab- (Perzsa-) öbölben dúló diplomáciai viszálynak esett áldozatául, repülőjegyeiket ugyanis átfoglalás nélkül törölték, miután az Emirates és a FlyDubai légitársaságok, amelyeknek járataival haza szerettek volna utazni, június elején megszakította a Dohával való légi kapcsolatokat. A családnak 6000 dollárra lett volna szüksége új jegyek vásárlására, de nem volt ennyi pénzük, így kapcsolatba léptek Marcelo Simoniannal, Javier Pastore (a PSG középpályása – a szerk.) játékosügynökével.

Utóbbi Párizsból megértette a Katarban rekedt négy argentin helyzetét, akik egyébként a családfőt, Gabriel Agüerót látogatták meg, aki Doha egyik éttermében séfként dolgozik. Gabriel Agüero így emlékszik vissza a történtekre:

“Az ügynök gyorsan válaszolt azt ígérvén, hogy személyesen segít nekünk. Néhány üzenetváltásra sor került és kevesebb mint 24 órával később minden rendeződött.”

Marcelo Simonian, amint értesült honfitársai szorult helyzetéről, azonnal kapcsolatba lépett Nasszer Al-Khelaifival, a PSG katari elnökével, mégpedig pont aznap, amikor Neymar rekordösszegű átigazolása véglegessé vált. A PSG-t 2011-ben megvásárló üzletember anyagi támogatásának hála néhány nappal később, Agüero tudott négy jegyet vásárolni családjának a Qatar Airways nemzeti légitársaság Doha-Buenos Aires járatára.

Mint ismert, az energiahordozókban gazdag Katar – amely a világ első számú cseppfolyósított földgáz-exportőre, lakossága azonban nem éri el a 2,6 milliót – két hónapja került súlyos támadás alá, miután szomszédai gyakorlatilag elzárták a külvilágtól. Június elején, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok, Bahrein és Egyiptom megszakították kapcsolataikat Katarral és mindenfajta légi, szárazföldi és vízi közlekedést is betiltottak az országgal, amelyet a terrorizmus támogatásával és a Szaúd-Arábia regionális riválisának számító Iránnal való szoros együttműködéssel vádolnak.

Leave a Reply