Az öreg a csúcsra ért

Phil Taylor győzelmét hozta a World Matchplay, miután a döntőben 18-8-ra legyőzte Peter Wrightot. Az év végén visszavonuló legenda immár tizenhatodik alkalommal nyerte meg a rangos blackpooli dartsversenyt, s az egész tornán nyújtott teljesítménye alapján egyértelműen ő szolgált rá leginkább a trófeára. Videóval!

Remek mérkőzést ígért a 24. World Matchplay vasárnap esti döntője, amelyben a torna korábbi tizenötszörös győztese, Phil Taylor és az élete első döntőjét játszó, világranglista-3. Peter Wright feszült egymásnak. The Power a várt magas színvonalon kezdte a partit, rögtön elvette Wright kezdését, és stabil előnyre tett szert, a második szünetre például 7-3-as előnnyel mehetett. A folytatásban is tarthatatlan volt a tizenhatszoros világbajnok, Wright több esetben a kiszállóig sem jutott el, Taylor viszont könyörtelenül élt a lehetőségekkel és szépen lassan eldöntötte a találkozót.

Mindketten száz fölötti körátlagot produkáltak, Taylor 105, Wright 102-103 körül teljesített. A meccs végére kialakult szakadéknyi különbség elsősorban a kiszállózásnak volt köszönhető: Phil Taylor átlagban minden második, Peter Wright csak minden harmadik nyílat tudta bedobni a kiszálláshoz szükséges szektorba a táblán. Az utolsó szünet után Wright játéka szétesett, nem tudta tartani a lépést ellenfelével, már csak annyi lehetett a célja, hogy elkerülje a kétszámjegyű különbséget. Ezt nem tudta elérni, Taylor papa 18-8-ra győzött, s megszerezte (kimondani is hátborzongató) tizenhatodik World Matchplay-címét.

Az elmúlt kilenc napban látottak alapján Taylor szolgált rá leginkább a végső diadalra, hiszen ő volt az egyetlen, akinek nem volt nehéz mérkőzése: Gerwyn Price-t 10-5-re, Raymond van Barneveldet 11-3-ra, Michael van Gerwent 16-6-ra, Adrian Lewist 17-9-re múlta felül. Phil Taylor a győzelemért járó trófea mellé 115 ezer fontot, vagyis 40 millió forintot is kapott, amivel a világranglistán jópár helyet előrelépve, a negyedik pozícióba jött föl. The Powernek ez volt az utolsó World Matchplaye, az év végi londoni világbajnokság után szögre akasztja nyilait. Egyelőre nem tudni, hány tornán fogjuk még látni őt a vébén kívül, de azt hiszem, a most látott teljesítménye után rengetegen szeretnénk, ha mégsem akasztaná szögre azokat a bizonyos nyilakat…

Aki lemaradt a fináléról, alább megnézheti a teljes összecsapást:

https://www.youtube.com/watch?v=nMES8Y6ntrw

Leave a Reply